Hem » Varumärken » CTEK » Batteriladdare CTEK 12V/5,0A Lithium
  •  
  • Tydlig och lättläst display
  • Kabelsats medföljer

Batteriladdare CTEK 12V/5,0A Lithium

Artnr: XS
Lagerstatus: Ej Lagervara: 1 -2 dagars leverans
1 345 kr

Specifikation

Beskrivning

LITHIUM XS är en batteriladdare som styrs av en avancerad mikroprocessor och som är speciellt konstruerad för att ladda och underhålla litiumjärnfosfatbatterier (LiFePO4) — och maximera deras prestanda och livslängd. Med tillgång till upp till 5 A laddström är LITHIUM XS extremt flexibel och kan ladda LiFePO4-batterier på från 5 Ah till 60 Ah och underhålla upp till 120 Ah.

Användningen är enkel och laddningen startar direkt vid anslutning. Batteriet behöver inte kopplas bort från fordonet. När laddningen börjar, återställer LITHIUM XS automatiskt eventuella elektroniska lågspänningsskydd (Battery Management System). Laddningen kan alltid manuellt startas om med knappen "Reset".

LITHIUM XS är en helautomatisk "connect and forget"-laddare med 8 laddningssteg, inklusive en testsekvens som visar om LiFePO4-batteriet kan ta emot och behålla laddning, ett unikt maximeringssteg för att återställa den fulla kapaciteten och patenterad underhållsladdning för att garantera maximala egenskaper även efter flera månader utan att batteriet använts. LITHIUM XS är stänk- och dammtålig (IP65), är lätt och säker att använda, skyddar fordonselektroniken, är gnistfri, erbjuder skydd mot inkoppling med fel polaritet och är kortslutningssäker. LITHIUM XS levereras med en 5-årsgaranti.

Spänning AC 220–240VAC, 50–60Hz
Laddspänning 13/8/14,4 VDC
Laddström 5A max
Ström, nät 0.65A rms (vid full laddström)
Backström <1Ah/månad
Omgivningstemp -20°C till +50°C, uteffekten reduceras automatiskt vid högre temperaturer
Laddartyp 8-stegs helautomatisk laddningscykel
Batterityper 12v LiFe PO4-batterier
Batterikapacitet 5–60 Ah, underhållsladdning upp till 120 Ah
Dimensioner 168 x 65 x 40 mm (L x B x H)
Kapslingsklass IP65
Vikt 0.6kg

Garanti: För konsument gäller ett års fabriksgaranti och tre års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. För företag 1 år. Exakta villkor finner du under "Köpvillkor". 

Dokument