Hem » Solcellsbatterier, paneler, regulatorer, omvandlare m.m » Solpanelsregulator Morningstar PS-15Power 15A EAN7340068909642

Solpanelsregulator Morningstar PS-15Power 15A EAN7340068909642

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
2 985 kr

Beskrivning

Solcellsregulator är enkelt uttryckt proppskåpet! Dess viktigaste uppgift i en solenergianläggning är att garantera en snabb fulladdning av batterierna, och att hindra att batterierna blir överladdade.

Vad är viktigt att tänka på vid val av solcellsregulator? Först och främst skall regulatorn vara avsedd för att ladda den typ av batteri som den skall användas till. Några regulatorer är enbart avsedda för AGM batterier, andra för öppna bly/syra batterier, och en del har digital inställning för alla parameter. Kontrollera därför alltid att regulatorn ger dina batterier korrekt laddspänning. Dessutom skall regulatorn vara dimensionerad för den laddström den skall hantera. Här kan det vara klokt att inte ligga på gränsen, utan gärna max 80 % av regulatorns kapacitet.

Morningstar ProStar regulator PS15 
ProStars avancerade laddningsteknologi garanterar en optimal laddning av batterier, ger en lång batterilivslängd och en problemfri drift för användaren. Regulatorn kan ställas in för olika batterityper vilket garanterar en optimal och skonsam laddning. Den digitala displayen samt dioder ger kontinuerlig information om statusen i systemet.

Regulatorerna har mycket låg egenförbrukning.
• 15A
• 12/24V, automatisk inställning
• Temperaturkompenserad laddning
• Underspänningsskydd med automatisk återkoppling
• Automatiska elektroniska säkringar
• Kortslutnings- och polaritetsskyddad

Extern separat temperaturgivare finns som tillbehör (Art.nr 201031 Pris 575:-)

 

Specifikation

Dokument

Dokument (0)