Hem » Solcellsbatterier, Off Grid » Solcellsbatterier » Solpanelsregulator Morningstar SunSaver Duo 25A EAN 7340068929268

Solpanelsregulator Morningstar SunSaver Duo 25A EAN 7340068929268

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
Artnr: 540185
3 250 kr

Beskrivning

Solcellsregulator är enkelt uttryckt proppskåpet! Dess viktigaste uppgift i en solenergianläggning är att garantera en snabb fulladdning av batterierna, och att hindra att batterierna blir överladdade.

Vad är viktigt att tänka på vid val av solcellsregulator? Först och främst skall regulatorn vara avsedd för att ladda den typ av batteri som den skall användas till. Några regulatorer är enbart avsedda för AGM batterier, andra för öppna bly/syra batterier, och en del har digital inställning för alla parameter. Kontrollera därför alltid att regulatorn ger dina batterier korrekt laddspänning. Dessutom skall regulatorn vara dimensionerad för den laddström den skall hantera. Här kan det vara klokt att inte ligga på gränsen, utan gärna max 80 % av regulatorns kapacitet.

SanSaver Duo -Regulatorn för två separata batterisystem med mätinstrument. Lämplig för mindre anläggningar i båt/husbil/husvagn.

Detta är en unik regulator när behovet finns att ladda två separata batteribankar samtidigt. Idealiskt om man har ytterligare stugor som man vill få ström i. Kanske gäststuga, förråd, utedass, bastu. Men även till båten eller husbilen där behov fi nns att också ladda ett separat batterisystem t.ex. startbatteri, bogpropellerbatteri mm.

Det blir en enklare kabeldragning och kraftigare strömkälla om man placerar ett separat batteri i extra utrymmet. På så sätt behöver kabeln bara dimensioneras för laddströmmen.

Man väljer själv fördelningen av laddströmmen till batterierna. Antingen en 50/50 fördelning eller 90/10. När en batterikrets är fulladdad övergår all laddning till den andra.
Effektiv fyrstegsladdning med temperaturkompensering. Elektroniskt skyddat mot kortslutningar och överbelastningar med automatsäkringar som återställer sig själva.

Till regulatorn levereras en separat digital mättavla för infällnad eller utanpåliggande montage. Den medföljande kabeln gör det möjligt att montera mättavlan upp till 10 meter från regulatorn. Mättavlan ger omfattande information om laddstatus.

• Mått regulator: 17 x 5,6 x 4,1 cm
• Mått mättavla: 9,7 x 9,7 x 3,1 cm
• Max brytförmåga regulator: 25 A

Art.nr 540185

TEKNISK INFO
Mer information:
Artikelnummer 540185
EAN GTIN 7340068929268
Tillverkare Sunwind
Vikt 1 kg
Leveranstid Ca. 1-3 dagar
Leverantör Sunwind
Produkt Sunwind SunSaver Duo – regulatorn för två separata batterisystem med mätinstrument

Specifikation

Dokument