Hem » Bilbatteri Startbatteri
Bilbatteri Startbatteri

Bilbatteri Startbatteri

>> Läs mer

Rekommendation för bilbatteri/bilbatterier utgår bland annat ifrån teknisk data om fordonets motorstorlek samt vilken typ av elektriska utrustning som installerats i bilen, det år den producerades för den europeiska marknaden. Data sammanställd av Bosch kommer från tillverkare, importörer, dokumentationsunderlag samt egna undersökningar av fordon. Den är sammanställd efter bästa förmåga och det är omöjligt att undvika avvikelser relaterat till tekniska uppgraderingar och lagändringar för olika delar av den europeiska marknaden. Som kund har du därför ett ansvar att kontrollera det föreslagna bilbatteriet så att det överensstämmer med tidigare brukad produkt eller till önskat bruksändamål.

1. Hitta rätt bilbatteri-Sök på registeringsnumret eller DIN nummer

Enklast är att du söker batteri som passar genom vår reg.nummersökning. Alternativt kan du söka via DIN/EAN numret som brukar stå på ditt gamala batteri, exempelvis: 560408054Vet du vilket nummer du behöver kan du skiva in det i sökfältet i webshopen. Då kommer ditt rekommenderade batteri samt övriga jämförbara alternativ att visa sig.Välj därefter det batteri som du anser lämpligt. (Ett bra riktmått är att välja så mycket CCA/kr eller Ah/kr som möjligt om villkoren i övrigt är lika).

2. Hittar rätt startbatteri - Rekommendationslista

Vi har efter bästa förmåga försökt att skapa egna register och rekommendationslistor. Hittar du din modell så finns rekommenderat batteri länkad från denna!

3. Använt "attribut filtret"

Har du klickat på kategorin för personbilar eller på den bild föreställande en personbil på förstasidan så landar du på en översiktssida för alla produkter inom denna sektion.Genom att klicka/ fylla i de attributvärden så sorterar filtret bort de produkter som INTE matchar denna sökning och som du heller inte vill se.Fortsätt fyll i de viktigaste värdena tills dess att ett lagom antal alternativ kvarstår för att du ska kunna ta ett beslut. Var försiktig med att kryssa i de attribut du inte är säker på samt lämna gärna lite marginal vid angivelse av mått då det i systemet inte finns utrymme för felsmån. Ju större spann du söker efter desto fler val får du helt enkelt.

4. Hittar rätt startbatteri - Registreringsnummer / Bil- & Årsmodell

Du kan även nå oss genom att ringa på 08- 35 29 50 och uppge registreringsnumret/ bil-l & årsmodell så tar vi reda på vilket DIN nummer eller snarare vilket batteri som rekommenderas till just din bil. Ibland rekommenderas flera storlekar och styrkor och då är det upp till dig som kund att göra ett val. Här gäller samma rekommendation vad gäller CCA/kr & Ah/kr.

5. Hittar rätt startbatteri - Mått, Polställning & Volt

Det går även bra att mäta batteriet (exempelvis: Längd x Bredd x Höjd: 278 x 175 x 175 mm) Det är alltid batteriets yttre mått som mäts, vilket innebär batteriets bredaste del samt att mätningen ska ske inklusive (med) polerna. Med andra ord den totala längden med eventuella "klackar"! Den totala bredden med eventuella klackar, och slutligen den totala höjden inklusive polerna som på vissa bilbatteri kan sticka ut från höljet i hårdplast!
Var dock noga med att även notera vilken Volt batteriet har samt vilken så kallad pol-ställning det har.
( + / - ) Polställning tar du reda på genom att vända batteriet så att du har sidan men polerna närmast kroppen och avgör polställningen genom att utifrån denna vy avgöra vart Plus (+) polen sitter.
( V ) Hur många volt batteriet har kan du förhoppningsvis se på produktens etikett. Ett annat alternativ är att räkna celler genom att räkna korkarna för vätskepåfyllning / nedsänkta öppningar för underhållsfria batterier. Varje cell är 2 volt och du adderar helt enkelt bara ihop antalet "korkar" x2 för att få summan av batteriets totala spänning/ volt.

6. Hittar rätt startbatteri - Att notera!

Ju mer elektronisk utrustning Din bil har desto högre kvalité är att rekommendera för val av batteriteknologi.
Bosch serien S3, S4, S5 & S6 är exempelvis graderade likt stjärnor på ett hotell. S3 (**), S4 (***), S5 (****) & S6 (*****).
Som övre referens är S6 är ett så kallat AGM batteri som tål djupa urladdningar. Det används mest i yrkestrafik så som taxi men även bilar med START-STOP teknik eller fullutrustade bilar av dyrare fabrikat.

>> Läs mer
Produkter Laddar...
Kapacitet (Ah):
Längd: (mm)
Bredd: (mm)
Höjd: (mm)