Hem » Båtbatteri | Marinbatteri
Båtbatteri | Marinbatteri

Båtbatteri | Marinbatteri

>> Läs mer

(Tips & Råd - Klicka här)

Din säkerhet och trivsel till sjöss är beroende av ström till båten och dess utrustning, oavsett om du har motorbåt eller segelbåt. Med rätt batteri i din båt kan du njuta av livet till havs utan att oroa dig över att viktig utrustning ska sluta fungera.

I många båtar används batteriet/batterierna både för att starta båtens motor och för att driva annan strömkrävande utrustning på båten, som lanternor, bogpropeller, vinsch, radio, GPS, kylskåp och belysning. Därför är det viktigt att du tar hänsyn både till vilken typ av båt du har och hur du kommer att använda den när du väljer batteri. Vi på Batteriexpressen erbjuder båtbatterier som passar alla sorters båtar och som täcker behoven för både professionella och privata användare.

Olika typer av båtbatterier

Beroende på vad du och din båt behöver kan du välja mellan olika typer av båtbatterier. Det finns rena startbatterier, som främst är till för att starta båtens motor. Ett sådant batteri har hög startkraft, men fungerar inte så bra för att driva de funktioner på båten som kräver en mindre mängd ström mer kontinuerligt. För detta behöver man ett förbrukningsbatteri, som är anpassat för just långvarig användning, men som vanligtvis inte har tillräckligt med startkraft för att dra i gång en båtmotor. Litium och Gel batterier är excempel på tekniker som passar utmärkt som förbrukningsbatterier. Det finns också marinbatterier som är kombinerade start- och förbrukningsbatterier.

Observera att du inte bör använda ett vanligt bilbatteri till din båt, då det riskerar att läcka syra när båten lutar. Båtbatterier brukar både vara tippningssäkrade och ha ett förstärkt hölje för att bättre klara utmaningarna till sjöss. AGM-batterier är väldigt tåliga och håller för många ur- och uppladdningar, och brukar därför vara lämpliga att ha ombord.

Viktigt att tänka på

Hur ditt batteribehov ser ut beror mycket på hur du använder din båt. Om du har en mindre båt med en enkel motor, och bara är ute korta turer, klarar du dig förmodligen med ett billigare batteri med lägre kapacitet. Om du däremot har flera motorer, mer strömkrävande utrustning på båten, eller planerar att ligga ute länge, behöver du fler batterier med större kapacitet. Hos oss på Batteriexpressen kan du känna dig trygg oavsett vilken typ av båtbatteri du väljer. Vi säljer enbart
batterier från fabriker som är OEM-leverantörer och som alltså finns som originalutrustning i kvalitetsbåtar från bl.a. Bavaria, X-Yacht och Swan. Bland våra mest populära varumärken för båtbatterier finns Bosch, Banner, Varta, Endurance, Optima, Lifeline, Odyssey, Super B, Tudor, Victron, Trojan och Sonnenschein. Om du är osäker på vilket varumärke och vilken batterityp du ska välja, konsultera din båtmanual. Du kan också läsa i batteritillverkarnas produktblad, där de brukar ange vilka typer av batterier som är lämpliga för olika former av drift. Läs noga för att försäkra dig om att du väljer rätt batteri till din båt.
För mer information om vad du ska tänka på vid val av båtbatteri, samt tips och råd om hur du sköter om de batteri du väljer, klicka här.

Guide: Välj rätt

STARTBATTERI BÅT

Guide: Välj rätt

FÖRBRUKNINGSBATTERI BÅT 

Guide: Välj rätt

BATTERILADDARE BÅT

Guide: Välj rätt

BATTERITILLBEHÖR BÅT

 

>> Läs mer
Filter Laddar...
Amperetimme (Ah):
fr.
till
Längd: (mm)
fr.
till
Bredd: (mm)
fr.
till
Höjd: (mm)
fr.
till
Starteffekt : (CCA (EN))
fr.
till
Teknologi: